Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Βουλευτικού στο Ναύπλιο, έλαβε χώρα η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, που υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και σε συνεργασία με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, που υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και σε συνεργασία με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Τη συνάντηση παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, ενώ κατά τη διάρκειά της χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Χρήστος Καρδαράς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Σύντομο χαιρετισμό απέστειλε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ενώ για τη δράση Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, μίλησαν και η κα Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών καθώς και η κα Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Κορμό του προγράμματος Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, αποτελεί η δράση Παίζοντας με το Αρχαίο Δράμα (παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) στην οποία φέτος συμμετέχουν περισσότερα από 30 σχολεία και 45 εκπαιδευτικοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας.
Στο πλαίσιο του Παίζοντας με το Αρχαίο Δράμα φέτος, οι μαθητές Γ΄ έως ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κληθούν να εμπνευστούν από τη φετινή θεματική Πολιτεία και Πολίτης και τα εργαστήρια του προγράμματος και να δημιουργήσουν τις δικές του εικαστικές συνθέσεις, ατομικές ή ομαδικές (ζωγραφική, κατασκευές). Όλα τα έργα θα συλλεχθούν και θα εκτεθούν στη λήξη του προγράμματος (Ιούνιος 2018).
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος εγκαινίασε τη δράση Διάλογοι συζητώντας με το κοινό με αφορμή τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη.
Η δράση Διάλογοι – συζητήσεις και ανοιχτά εργαστήρια με τους καλλιτέχνες των φετινών παραστάσεων της Επιδαύρου συνεχίζεται στις 19 Μαρτίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου με ένα ανοιχτό πρακτικό εργαστήριο με το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου ενώ ακολουθούν συναντήσεις με τους σκηνοθέτες Κωσταντίνο Ντέλλα (7 Μαΐου) και Μάρθα Φριντζήλα (21 Μαΐου).
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.
Η δράση Διάλογοι πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Βουλευτικού από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού -Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ) του Δήμου Ναυπλιέων.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ