Διαγωνισμός..Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις Σιλάχ για 6/4

img

Ο έρωτας δεν κοιτάει εθνικότητα… Ο Σιλάχ είναι ένας νέος από το Ιράκ ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα έχοντας πάει σε Ελληνικό σχολείο. Αγαπάει τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας και εργάζεται ως υδραυλικός. Η σπασμένη βρύση της Ελένης είναι η αφορμή για τη γνωριμία τους. Τι γίνεται όμως όταν ο αστυνομικός πατέρας της Ελένης μαθαίνει πως η κόρη του διατηρεί δεσμό με έναν άντρα άλλης εθνικότητας; Στο θέατρο Ελπίδας κάθε Σάββατο στις 9:00μμ Αριστοτέλους και Σμύρνης 5-7 πλατεία Βικτωρίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΜΈΡΟΣ ΚΆΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:

1) Δηλώστε ότι σας αρέσει η σελίδα μας.. https://www.facebook.com/Theatrocinefil.gr/

2) Κάντε like και κοινοποιήστε τον διαγωνισμό 

3) Οι νικητές θα ενημερωθούν με ανάρτηση και στο facebook από την προηγούμενη μέχρι το αργότερο την ημέρα της παράστασης έως τις (13.00 μ.μ), μετά την ανάρτηση τον ονομάτων θα σας ζητηθεί επιβεβαιώσει ότι θα πάτε..
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Τελευταία παράσταση

Ο Σιλάχ είναι ένα νέο θεατρικό έργο που μιλάει για τον έρωτα ενός Ιρακινού και μίας Ελληνίδας. Μπορεί το πλαίσιο να αφορά στον έρωτα αλλά παράλληλα ανοίγονται ερωτήματα κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα.
 
Η ιστορία του έργου έχει να κάνει με τη γνωριμία του Σιλάχ και της Ελένης ενός Ιρακινού που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα ο οποίος μιλά πολύ καλά ελληνικά και της Ελένης μιας κοπέλας που ψάχνει να βρει τα πατήματά της στη ζωή. Από τον εργασιακό χώρο και τον προσωπικό μέχρι τα όρια που εκείνη σπάει στο τέλος στη σχέση της με τον πατέρα της.

Ο πατέρας της Ελένης είναι ένας άνθρωπος αρκετά συντηρητικός και αντίθετος με κάθε ξένο στοιχείο που εισχωρεί στη χώρα μας. Με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Η σχέση πατέρα κόρης διαρρηγνύεται. Παρ’ όλο που ο έρωτας νικάει.

Και εδώ αρχίζει το μεγάλο ερώτημα, ναι μεν ο έρωτας νικά αλλά οι πολιτισμοί αναμιγνύονται, τα ήθη  και τα έθιμα  αρχίζουν να φθίνουν.  Ο καθένας μπορεί να δει την προέκταση και να σκεφτεί τι θα γίνει μετά. Πόσο απειλή μπορεί να είναι για την κάθε χώρα η είσοδος άλλων λαών ή πολιτισμών σε αυτή. Πόσο τα όρια είναι σαφή και πόσο διατηρείται η ταυτότητα κάθε χώρας και κάθε έθνους;

Όλα αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα πολιτικού πολιτισμικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διαβρώνουν με τον καιρό τις ισορροπίες.

Ο  Γεράσιμος Κατσανέας είναι ένας νέος που ήθελε με το έργο Σιλάχ να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από το έργο του. Όταν με συνάντησε μου έδωσε ένα χειρόγραφο γραπτό που έβλεπα όλο αυτό το πάθος αλλά κάπως έπρεπε να γίνει στο χαρτί πιο σαφές και πιο ξεκάθαρο. Αρχικά έπρεπε να γίνει θεατρικό έργο. Έτσι πήρα το έργο και κρατώντας την αρχική ιδέα δημιούργησα εκ νέου ένα θεατρικό λόγο που η αλήθεια είναι ότι πρόσθεσα πολλά στοιχεία διαφορετικά. Συμφώνησε όμως ο Κατσανέας και έτσι ξεκίνησαν οι πρόβες.

Ο Γεράσιμος Κατσανέας εκτός από την ιδέα που είχε για το Σιλάχ,  παίζει το ρόλο του Σιλάχ , αυτό του είναι εύκολο γιατί το χαρακτήρα τον γνωρίζει πολύ καλά αφού  ο ίδιος τον έχει πλάσει. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη γιατί βγάζει όλο αυτό το πρωτογενές που έχει ένας τέτοιος χαρακτήρας. Εκπέμπει αυτή την αθωότητα που έχει ένας νέος άλλης εθνικότητας που βρίσκεται σε ξένο τόπο.

Ανυπομονώ να δω την απήχηση που θα έχει στο κοινό, γιατί εμείς μεταξύ μας το βρίσκουμε όλο αυτό πολύ ενδιαφέρον. Έχω παθιαστεί τόσο πολύ με αυτό το έργο γιατί μου αρέσουν οι αντιθέσεις των χαρακτήρων.

Ο ρόλος του πατέρα είναι πρόκληση και θέλω να έχει αντίκτυπο και στους θεατές όλο αυτό. Όταν ήρθε ο μουσικός μας να δει πρόβα μου είπε ότι τον μίσησε αυτό το χαρακτήρα. Αυτό ήταν η πρώτη επιτυχία.  Εγώ όμως αυτό τον ήρωα τον αγαπώ, μπορεί να είναι αυταρχικός πατέρας, συντηρητικός ή να δείχνει φασίστας λόγω της δουλειάς του όμως λέει τις πιο μεγάλες αλήθειες στο όλο έργο. Το ρόλο υποδύεται με μεγάλη δεξιοτεχνία ο Θανάσης Παγώνας.

Η Ελένη είναι το αέρινο πλάσμα, το κορίτσι που έχει πιο προοδευτικές ιδέες από τον πατέρα της και δεν είναι εμπόδιο για αυτήν να προχωρήσει σε μία σχέση με έναν άντρα άλλης εθνικότητας.  Στο τέλος βέβαια θα έρθει αντιμέτωπη με τον πατέρα της για όλο αυτό και εκεί πλέον ξεσπά. Η Φανή Παρλή γνώριμη σε εμένα από τον προηγούμενο ρόλο της Αμφιτρίτης προσπαθεί να ισορροπήσει σε όλες τις διακυμάνσεις του ρόλου και του χαρακτήρα που υποδύεται.

Είμαστε μια ανάσα πριν την πρώτη παράσταση ξεκινάμε το Σάββατο 16-2-2019 και αυτό που περισσότερο θέλω είναι να μιλήσω με το κοινό στο τέλος της παράστασης. Συνήθως οι άνθρωποι που έρχονται εισπράττουν διαφορετικά πράγματα ο καθένας και έτσι περιμένω  να δω τι έφτασε στο κοινό και τι όχι.

Σε όλο το διάστημα των προβών υπήρχαν προβληματισμοί και συζητήσεις με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες και ακόμα υπάρχουν. Εγώ θεωρώ το έργο μας κοινωνικό και πολιτικό ανεξάρτητα από το γενικό πλαίσιο που έχει να κάνει με ένα ακόμα love story. 

Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ξεκινάμε λίγο μετά την ημέρα των ερωτευμένων με ένα  όχι και τόσο συνηθισμένο ζευγάρι.  Ναι είμαστε υπέρ του έρωτα και σε όλο το έργο υπάρχει η γλύκα της συνάντησης αυτών των δύο ανθρώπων κάτω από το κυάλι του αυστηρού πατέρα.

Η παράσταση θα παίζεται στο θέατρο Ελπίδας κάθε Σάββατο στις 9:00μμ
Θέατρο Ελπίδας

Αριστοτέλους και Σμύρνης 5-7 πλατεία Βικτωρίας.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2130883934

Ιδέα σχεδιασμός κειμένου: Γεράσιμος Κατσανέας

Θεατρική προσαμογή – Σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Σβανά

Μουσική παραγωγή- ενορχήστρωση- ήχος: Δημήτρης Μορφέας Σπανός

Σκηνικά: Αλέξανδρος Πέτρου

Φώτα: Σπύρος Ιωάννου

Φωτογραφίες Βίντεο: Άρτεμις Σκεύα

Βοηθοί παραγωγής: Μάνος Γερωνυμάκης Νίκη Κούκου

Παίζουν: Φανή Παρλή, Γεράσιμος Κατσανέας, Θανάσης Παγώνας.