«ΜΑΝΑ» Θεατρικό Έργο του Σταμάτη Στ. Πακάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις i-Write

img

Θα βρίσκεται στο 48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο », από τις 30 Αυγούστου 2019 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Περιέχει CD και QR Code με την ηχογράφηση ολόκληρου του έργου

Και ενώ συνεχίζονται οι πρόβες για το νέο θεατρικό έργο του Σταμάτη Πακάκη με τίτλο «550», το οποίο θα παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή του Faust από τις 9 Οκτωβρίου 2019, κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις i-Write και θα βρίσκεται στο 48ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο », από τις 30 Αυγούστου 2019 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 (περίπτερο 160-162), το έργο του «ΜΑΝΑ». Πρόκειται για ένα έργο που ανέβηκε την περασμένη θεατρική σεζόν στο Faust και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.

Ένα μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για εφήβους και ενήλικες. Ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινα τραύματα! Όλα μπερδεύονται κατά τη διάρκεια του Ύπνου. Ύπνος με ‘’Υ’’ διότι είναι ο μικρός γιος της Νύχτας, φίλος των μικρών παιδιών καθώς και σύμμαχος της Μάνας. Ποιάς Μάνας; Της δικής σου Μάνας… της δικής μου Μάνας… της Μάνας όλων μας. Η ιδέα της Μάνας λοιπόν.

Παιδιά… Αγοράκι… Κοριτσάκι… Παιδικά παιχνίδια… Φανταστικοί φίλοι... Παιδικοί δαίμονες… Παιδική ασθένεια… Παιδική ηλικία… Παιδικά τραύματα! Σχέση Μάνας - Παιδιού και πώς αυτή διαμορφώνει την πορεία μας ως ενήλικες. Παιδικοί φόβοι, παιδική αποπλάνηση, ενηλικίωση, βία κατά των γυναικών, «φορεμένοι» κοινωνικοί ρόλοι. Το πέρασμα του χρόνου, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, το διαζύγιο, η τεκνοθεσία, ο κοινωνικός καθωσπρεπισμός…

Το βιβλίο περιέχει CD και QR Code με την ηχογράφηση ολόκληρου του έργου, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να παρακολουθήσει το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης μέσω ακουστικού υλικού.

Σημείωμα Συγγραφέα

Το «ΜΑΝΑ» είναι αποτέλεσμα προσπάθειας χρόνων. Από παιδί μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και να δημιουργώ μία κρυφή ιστορία για τον καθέναν τους. Εννοείται είχα και φανταστικούς φίλους που με βοηθούσαν σε όλο αυτό. Μεγαλώνοντας σε νησί και συγκεκριμένα στη Ρόδο, άκουγα τις γιαγιάδες να λένε ιστορίες εν είδη κουτσομπολιού. Άκουσα ιστορίες ενδοοικογενειακής βίας, παιδικής αποπλάνησης, υιοθεσίας, παιδιών που μεγάλωναν μόνο μέσα στο σπίτι κ.ά. Όλα αυτά τα κρατούσα μέσα στα κουτάκια του μυαλού μου. Στην συνέχεια αυτές οι αναφορές είδα να συμβαίνουν γύρω μου. Δεν ήταν απλά ιστορίες των γιαγιάδων. Συνέχισα να γεμίζω τα κουτάκια του μυαλού μου. Κάποια στιγμή και με τη βοήθεια των μουσικών και θεατρικών μου επιρροών αποφάσισα να γράψω αυτό το έργο. Μελέτησα τόσο παραμύθια και συμβολισμούς αυτών όσο και εγχειρίδια ψυχολογίας, ψυχανάλυσης και ύπνωσης. Οι ήρωες του βιβλίου μου έχουν στοιχεία από αληθινούς ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας…