Νέο Τραγούδι και Βίντεοκλιπ - «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου» - (Γιάννης Ρίτσος)

img

Οι Opera Chaotique και το Ogdoo Music Group παρουσιάζουν το single : «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου» (Digital single & Video clip) Ο λόγος του Γιάννη Ρίτσου μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του ανατρεπτικού σχήματος

To τραγούδι «Αφησέ με να ρθω μαζί σου» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Γιώργου Τζιουβάρααποτελεί τον προάγγελο της προσεχούς κυκλοφορίας από το Ogdoo Music Group, του νέου δίσκου των Opera Chaotique με τίτλο «Στων Διακαμένων σας Χειλιών την Άκρη».

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Listen in Spotify: • Track: https://spoti.fi/345KuHX

Download it on iTunes: • Track: https://music.apple.com/gb/album/afise-me-na-rtho-mazi-sou-single/1490499302

Θα είναι ο πρώτος δίσκος του επιτυχημένου διδύμου των Γιώργου Τζιουβάρα και Χρήστου Κουτσογιάννη στην ελληνική γλώσσα και ο τέταρτος κατά σειρά μετά τους “Death of the Phantom of the Opera” (2012), “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”(2014) και "Muses of the Damned Artists" (2018).

Οι Opera Chaotique, αυτό το μοναδικό σχήμα που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερατη τζαζτο καμπαρέ και την ποπδημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman φωνήαφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer στα ντραμς ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγματη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.

Οι Opera Chaotique με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλθέατρα και venues σε 19 χώρες ήδη στα χρόνια πορείας τους και sold out εμφανίσεις σε Λυρική Σκηνή Αθηνών και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκηςκαθώς και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνεςέχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.

Με το τραγούδι «Αφησέ με να ρθω μαζί σου», που αποτελεί μελοποίηση ενός τμήματος του εμβληματικού ποιήματος «Σονάτα του σεληνόφωτος», οι Opera Chaotique προσεγγίζουν τον λόγο του Γιάννη Ρίτσου με τόλμη και αγάπη για τον ποιητήδημιουργώντας ένα ξεχωριστό τραγούδι με ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική που ευδοκιμεί στο ημίφως της τζαζ μυσταγωγίας.

Σε ένα μουσικό τοπίο που η επανάληψη το καθιστά εν πολλοίς προβλέψιμο και ανιαρό οι Opera Chaotique έρχονται με το τραγούδι «Αφησέ με να ρθω μαζί σου», αλλά και το επερχόμενο πρώτο ελληνόφωνο album τους να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα και να δείξουν ότι οι ιστορίες των τραγουδιών μπορούν να ειπωθούνανεξαρτήτως γλώσσαςσυναρπαστικάόταν υπάρχει το ταλέντο και η αντισυμβατική οπτική των καλλιτεχνών που τις αφηγούνταισυνδυάζοντας διαφορετικά μουσικά ιδιώματα που δημιουργούν ένα αρμονικό αισθητικά αποτέλεσμα.

Η οπτικοποίηση του τραγουδιού από τον ταλαντούχο Πάνο Ζενίδη αποδίδει επιτυχημένα την ατμόσφαιρα του τραγουδιού με εικόνες λιτές και άχρονες, με κύριο χαρακτηριστικό το διαρκές γοητευτικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τις σκιές.

Το τραγούδι «Άφησέ με να ρθω μαζί σου» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

«Άφησέ με να ρθω μαζί σου»

Στίχοι Γιάννης Ρίτσος (Σονάτα του Σεληνόφωτος)

Μουσική Γιώργος Τζιουβάρας

Opera Chaotique :

Γιώργος Τζιουβάρας Φωνή Πιάνο

Χρήστος Κουτσογιάννης : Drums

Συμμετέχουν οι μουσικοί :

Σταύρος Παργινός Τσέλο

Θύμιος Παπαδόπουλος Σαξόφωνο

Σκηνοθεσία Πάνος Ζενίδης

Ευχαριστούμε για την βοήθεια την Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα.

Συμμετέχουν στο βίντεο οι ηθοποιοί :

Μαριλένα Ράντου και Γιώργος Μπούμπας

Ηχογράφηση Μίξη - Mastering : Πάνος Τσεκούρας @ Top Floor Records