Ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό μοσχάτο σταφύλι που παλαιώνει 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, το Samos Nectar του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου επιλέχτηκε για να κλείσει απολαυστικά το επίσημο δείπνο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.
Το μενού του προεδρικού δείπνου επιμελήθηκε ο διακεκριμένος chef Γιάννης Μπαξεβάνης, ενώ οι chef του προεδρικού μεγάρου που αγαπούν και επιλέγουν τα σαμιώτικα κρασιά στα σημαντικότερα επίσημα δείπνα, για μια ακόμη φορά μεγαλούργησαν και συνδύασαν το πλούσιο επιδόρπιο από παραλλαγές μπακλαβά, με την αναπάντεχη φρεσκάδα και τα αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, μελιού και ξηρών καρπών που εκρήγνυνται στην ώριμη επίγευση του Samos Nectar.
Εκείνοι ωστόσο που διατηρούν μνήμες από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα προ 40ετίας, με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμούνται πως και τότε είχε προσφερθεί στους εταίρους ένα ποτηράκι παλαιωμένο γλυκό κρασί...
Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια στο προεδρικό μέγαρο έχουν γευτεί την αδιαμφισβήτητη γλύκα, την ποιότητα και τα αρώματα των κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, ηγέτες κρατών όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζι Πινγκ, ο Φρανσουά Ολάντ κ.α.