Έργο εποχής, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν. Οι δύο αδελφές εργάζονται ως υπηρέτριες, στο σπίτι των Λανσελέν και έρχονται αντιμέτωπες με μια άνιση ταξική πάλη, αλλά και τον εγκλεισμό. Μια παραγωγή της Key Of Art productions πιο επίκαιρη από ποτέ.
Είδος: Τραγικωμωδία, Ψυχολογικό, Κοινωνικό δράμα.
Διάρκεια: 75 λεπτά
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου στον πολυχώρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.
Ώρα: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ ολόκληρο, 7 ευρώ μειωμένο.
Άλλες παραστάσεις στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια: 27 Ιουλίου και 8 Αυγούστου
Περιοδείες Ιουλίου και Αυγούστου:
Ιούλιος: 23 Μέθανα
Άυγουστος: 2 Έδεσσα, 6 Τρίπολη, 23 Αργοστόλι, 24 Σάμη, 26 Πόρος (Κεφαλονιάς), 27 Ληξούρι, 29 Ναύπλιο.
Τιμή εισιτηρίου για την επαρχία: Γενική είσοδος 8 ευρώ.
Δυο λόγια για το έργο..
Το έργο διαδραματίζεται, στο Λε Μάν της Γαλλίας, την δεκαετία του 1930. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, το γεγονός που απασχόλησε όλη την υφήλιο, αλλά και τον Jean Genet για να γράψει το θεατρικό έργο ''Les Bonnes'' (Οι Υπηρέτριες, σε Ελληνική μετάφραση και Οι Δούλες στην μεταφορά από τον Οδυσσέα Ελύτη).
Το ενδιαφέρον της νέας αυτής έκδοσης, εστιάζει στην αληθινή ιστορία, βρισκόμαστε στην ημέρα που έλαβε χώρα το έγκλημα, με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων, μέσα από μία πιο ανάλαφρη νότα του σκηνοθέτη, που θα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για τον θεατή, όπως μουσική, τραγούδι, σε ένα μελοποιημένο κομμάτι της ομάδας μας σε στίχους Καβάφη και έντονα συναισθήματα. Ένα ιδιαίτερο έργο εποχής, της Γαλλίας του 1930', δύο ταχυτήτων, που δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα στην πρώτη πράξη, με το πιο ανάλαφρο και κωμικοτραγικό ύφος, τα οποία μεταμορφώνονται στην δεύτερη πράξη μαζί με τον χαρακτήρα του, που σοβαρεύει και φθάνει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.
Υπόθεση..
Δύο αδελφές, η Κριστίν και η Λέα Παπέν, εργάζονται εδώ και επτά χρόνια στην κατοικία των Λανσελέν. Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει, όπως και η συμπεριφορά της Κυρίας Λεονί, που δείχνει να ξεσπάει στα κορίτσια και να τους ασκεί ακόμη και βία. Οι κοπέλες αποφασίζουν να αντιδράσουν και βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρώσουν ένα σχέδιο, την ημέρα που οι κύριοί τους λείπουν από το σπίτι.
Η θεατρική ομάδα Genesis..
Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014, όταν και ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα με μια πειραματική σκηνή. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας και έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, της αγάπης της για το θέατρο, τον πολιτισμό και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό.
Σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο Οδυσσέας Κριθαριώτης, που ασχολείται με τον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, έχοντας στο ενεργητικό του, μια σειρά από δικές του δημιουργίες και συμμετοχές στους παραπάνω τομείς, τα τελευταία 7 χρόνια.
Ηθοποιοί της ομάδας μας είναι, η Ελένη Μυλωνά και η Ήλια Καψάλη, δύο νέες ταλαντούχες ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες ηθοποιοί με δουλειές στο θέατρο και την τηλεόραση και η έμπειρη και καταξιωμένη ηθοποιός Βερόνικα Ηλιοπούλου με ένα πλούσιο βιογραφικό, σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Το καλλιτεχνικό σύνολο:
Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κ
Ηθοποιοί: Ελένη Μυλωνά, Ήλια Καψάλη, Βερόνικα Ηλιοπούλου
Ενδυματολόγος: Δανάη Γιαννουλάκη
Χορογραφία: Φλώρα Κριθαριώτη
Σκηνικά: Οδυσσέας Κριθαριώτης
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων/ Επικοινωνίας: Χριστίνα Καραμπογιά
Παραγωγή: ''Key Of Art Productions''
Σκηνοθετικό σημείωμα:
Σε μια δύσκολη εποχή για όλους τους ανθρώπους, αλλά και την τέχνη, όπου η διασκέδαση και το θέατρο μας έλλειψαν, ο στόχος μας είναι να θυμίσουμε ξανά στον θεατή, μέσα από την ζωή και σε ένα ταξίδι στην εποχή, τη σημαντικότητα της ανθρωπιάς και της συνύπαρξης. Στο σπίτι των Λανσελέν στη Γαλλία του 30', υπήρξαν βίαια σκηνικά, τα οποία ήρθαν στο φως για να προβληματίσουν και να αλλάξουν κάτι στον κόσμο. Δεν ήταν το μόνο σπίτι, δεν ήταν το μόνο μέρος, δεν ήταν η μόνη εποχή. Η βία, λεκτική, σωματική, ψυχολογική, υπήρχε πάντοτε ιστορικά, χρονικά, παντού και ο στόχος μας πάνω στη σκηνή είναι να την δείξουμε με το δάκτυλο, το κοινό να γίνει μάρτυρας, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τη καταδικάσει.
Facebook: Facebook Genesis Theater