Το θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου με την Ελένη Κερολλάρι.
Η παράσταση θα παίζεται από 7 Μαΐου, κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.
Το παραμύθι «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» αφηγείται τις περιπέτειες ενός ριψοκίνδυνου βασιλόπουλου, που κάνει τα πάντα για να κατακτήσει την καρδιά της σκληρής βασιλοπούλας.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε έναν μοναχογιό που αρνιόταν πεισματικά να παντρευτεί. Μάταια ο βασιλιάς προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη. Το βασιλόπουλο ήταν αμετάπειστο... Μέχρι που αντίκρισε το πορτρέτο της βασιλοπούλας που δεν ήθελε να παντρευτεί και μαγεύτηκε από την ομορφιά της.
Κάπως έτσι αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της σκληρής βασιλοπούλας κι ένας ριψοκίνδυνος αγώνας κατάκτησης της καρδιάς της από το βασιλόπουλο. Η διαδρομή γεμάτη απρόοπτα, προκλήσεις και πάθη, ποτισμένα με τόνους έρωτα αλλά και με αίμα. Δράκοι, μαγικές σκούφιες και μαγκούρες, μήλα που γελάνε, κυδώνια που κλαίνε, δόντια που δίνουν υπερφυσικές ικανότητες, μαγικά «δεσίματα» και «λυσίματα» πλέκονται αριστοτεχνικά για να συνθέσουν μια περιπέτεια αναζήτησης του αληθινού έρωτα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, οδηγώντας ήρωες και θεατές σε ένα απροσδόκητο τέλος.
Η παράσταση παρουσιάζει το παραμύθι «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» με την αμεσότητα και την απλότητα που ζωντάνευαν τα παραμύθια οι λαϊκοί παραμυθάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του σήμερα.
Σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Τι έχει πραγματική αξία για μας και από ποια μονοπάτια χρειάζεται να περάσουμε για να την αντιληφθούμε; Πόσο πείσμα χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας και ποιο το κόστος όλου αυτού του αγώνα; Και το σημαντικότερο: τι είναι αυτό που μένει στο τέλος αυτής της μεγάλης διαδρομής;
«Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» είναι ένα από τα ελληνικά παραμύθια που συνέλεξε ο Αυστριακός Johann Georg von Hahn, πρέσβης στα Γιάννενα το 1848 και αργότερα στη Σύρο, και τα εξέδωσε σε ένα βιβλίο με τίτλο Griechische Marchen. Η συλλογή του Johann Georg von Hahn, καρπός των περιηγήσεών του σε περιοχές της Ελλάδας (Γιάννενα, Εύβοια, Κυκλάδες), τυπώθηκε στα γερμανικά στη Λειψία το 1864, ενώ στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο Ελληνικά Παραμύθια από τις Εκδόσεις Opera σε μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ.