Μετά από 2 χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ( 8 παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε. και στο Θέατρο «Αυλαία» ), στη Πάτρα, στη Καλαμάτα, στη Μυτιλήνη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Κω, στη Πτολεμαΐδα, και στη Λήμνο, «Το Κιβώτιο» συνεχίζει τη πορεία του, σε Λάρισα, Τρίκαλα, Δράμα, Θάσο, Χρυσούπολη, Αριδαία, Φλώρινα και Κοζάνη
2 με 11 Μαΐου 2017
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Λάρισα 2/5 – Θέατρο του Μύλου
Τρίκαλα 3/5 – Πνευματικό Κέντρο Δήμου
Δράμα 5/5 – Δημοτικό Ωδείο
Θάσος 6 και 7/5 – Καλογερικό
Χρυσούπολη 8/5 – Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης
Αριδαία 9/5 – Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
Φλώρινα 10/5 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Κοζάνη 11/5 – Αίθουσα Τέχνης- ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ
Το έργο
Στα τέλη του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.
Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το «Κιβώτιο», είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.
Το blog της παράστασης : http://kivotio.tumblr.com/