Δωρεάν παρακολούθηση παραστάσεων – εξετάσεων από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή.

img

Όπως κάθε χρόνο, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό, στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να σπουδάσουν καθώς και σε καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους και υπεύθυνους παραγωγής προκειμένου να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τόσο των καθηγητών που συνεργάζονται με την Αθηναϊκή Σκηνή, όσο και των δεκάδων σπουδαστών της, που τους δίνεται έτσι η ευκαιρία από το πρώτο έτος να έχουν επαφή με το κοινό.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο επαγγελματικό θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, καθημερινά στις 20.30. Το θέατρο βρίσκεται έξω από το μετρό της Ακρόπολης (Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα). Οι ενδιαφερόμενοι θεατές καλούνται λόγω αυξημένης ζήτησης να κρατήσουν τηλεφωνικά θέση στο 210 9222300 καθημερινά 12.00-16.00. 
Πρόγραμμα παραστάσεων – εξετάσεων
Τετάρτη 7/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤΙΑΝΟ ΘΕΑΤΡΟ (Β’ έτος)
Πέμπτη 8/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤΙΑΝΟ ΘΕΑΤΡΟ (α’ έτος)
Παρασκευή 9/6/2017: ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ (όλα τα έτη)
Δευτέρα 12/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ (α’ έτος)
Τρίτη 13/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΡΑΜΑ (γ’ έτος)
Τετάρτη 14/6/2017: ΧΟΡΟΣ – ΚΙΝΗΣΗ (όλα τα έτη)
Πέμπτη  15/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ (α’ έτος)
Παρασκευή 16/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ (γ’ έτος)
Δευτέρα 19/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ – ΧΟΡΕΙΑ (γ’ έτος)
Τρίτη 20/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΡΑΜΑ - ΤΣΕΧΩΦ (β’ έτος)
Τετάρτη 21/6/2017: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΩΜΩΔΙΑ (β’ έτος) 
Επίσης, τις Κυριακές του Ιουνίου (4, 11, 18/6/2017) θα παρουσιαστεί στο θέατρο η παράσταση των σπουδαστών ‘’Μονόλογοι τρέλας και αυτοχειρίας’’ στις 20.30, με μελέτη σε μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου συνδυαστικά με την επιστήμη της ψυχολογίας σε ρόλους ψυχικά διαταραγμένους. Συμβολική είσοδος: 4 ευρώ.
Τέλος, το Σάββατο 17/6/2017, η Μουσική ομάδα της Αθηναϊκής Σκηνής θα παρουσιάσει στο θέατρο λαϊκά τραγούδια. Συμβολική είσοδος: 4 ευρώ με ποτό  
Τα υπόλοιπα μαθήματα της Σχολής (Τεχνικές προσέγγισης ρόλου, αυτοσχεδιασμός, μέθοδος clown, method acting – laban – le coq, υποκριτική στην κάμερα, Οπλομαχητική – ξιφασκία, ψυχολογία και θέατρο, ελληνικοί χοροί, μεταγλώττιση και σπικάζ, μακιγιάζ – παραγωγή, Δραματολογία, Ιστορία θεάτρου, Ιστορία τέχνης, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Σκηνοθεσία) εξετάστηκαν την προηγούμενη περίοδο.
Στην Αθηναϊκή Σκηνή έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται σημαντικοί καλλιτέχνες όπως:
Μαθήματα Υποκριτικής Λυδία Κονιόρδου, Κοραής Δαμάτης, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Εύα Κοταμανίδου, Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Χαραλάμπους, Γιάννης Ιορδανίδης, Στέφανος Ληναίος, Καίτη Ιμπροχώρη, Διαγόρας Χρονόπουλος, Θόδωρος Κάλβος, Κάγιο Μπελτζ, Χριστίνα Καζάζη, : Μιχάλης Καλαμπόκης, Πέπη Μοσχοβάκου, Ερατώ Πίσση, Αναστασία Κουμίδου, Εύης Γαβριηλίδης κ.α.
Τεχνικά και θεωρητικά μαθήματα: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Άκης Σταματιάδης, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης, Νίκος Βουτενιώτης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Έφη Μπούντρη, Γιάννης Δεληολάνης, Μαρία Χορς, Χρυσούλα Τζαρδή, Μαρία Ξένου, Αστέρω Γεωργίου, Χρήστος Σαϊνης, Θανάσης Τσάδαρης, Χρήστος Γαλίτης, Κώστας Χαριτάτος, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνα Ψωμά, Νίκος Μπίνας, Ερρίκος Μπελιές, Κωστής Κολώτας, Γιώργος Ζιάκας, Αλίκη Αρναούτη, Ινώ Ζαχαροπούλου, Άση Δημητρολοπούλου, Αναστασία Χαρμούση, Ροδή Στεφανίδου, Χριστιάνα Σταματέλου, Γιάννης Σκάλκος, Μαρίνα Μηλιάρη κ.α.
Η Αθηναϊκή Σκηνή έχει τρεις τομείς καλλιτεχνικής δραστηριότητας:
Α. Την Ανώτερη Δραματικής Σχολή, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το θέατρο. 
Β. Το Θεατρικό εργαστήριο που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την καλλιτεχνική επιμόρφωση, την καλλιτεχνική ενασχόληση αλλά και σε επαγγελματίες που επιθυμούν εξειδίκευση ή εξάσκηση 
και Γ. Το επαγγελματικό θέατρο όπου στεγάζεται ο θίασος της Αθηναϊκής Σκηνής αλλά και φιλοξενούμενες παραγωγές. Στο θίασο της Αθηναϊκής Σκηνής απορροφούνται και απόφοιτοι της Σχολής καθώς και σπουδαστές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους για πρακτική.